Culinary|25.03.2019|10:11
Banánový chlebík

INGREDIENCIE

  •  2 lyžice cereálnej zmesi INKA
  • 125 ml vriacej vody
  • 3 zrelé banány
  • 150 g pšeničnej múky
  • 160 g celozrnnej múky
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • ½ lyžičky sódy bikarbóny
  • ½ lyžičky soli
  • ½ čajovej lyžičky škorice
  • ¼ čajovej lyžičky muškátového orieška
  • 60 ml extra panenského olivového oleja
  • 180 g trstinového cukru
  • 2 veľké vajcia
  • ½ lyžičky vanilkového extraktu

 

POSTUP

Pripravíme si polovicu šálky cereálneho nápoja INKA. Necháme vychladnúť. Olúpeme banány a rozpučíme ich vidličkou. Zalejeme vychladenou cereálnou zmesou INKA a premiešame. Všetko vylejeme do väčšej misy a pridáme pšeničnú múku, celozrnnú múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ, škoricu a muškátový oriešok. Miešame tak, aby sme vytvorili vláčnu hmotu. V oddelenej miske vymiešame cukor a vajcia a potom ich pridáme k ostatným surovinám, pridáme ešte olivový olej a vanilkový extrakt a zmiešame. Hotovú hmotu si dáme do formy na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňoch asi 45 minút.

 

 

 

foto recept - INKA

 
 
 
Stiahni si aktuálne číslo magazínu WomanMan