Culinary|29.03.2018|19:41
Biela, či červená?

Neviete sa rozhodnúť? Možno vám aj naše rady pomôžu urobiť rozhodnutie, ktorá farba je najvhodnejšia...

Aspoň, čo sa sfarbenia vína týka. Ktoré je zdravšie? Prinášame biele plusy, aj červené mínusy.

…antioxidanty…pozor na ne. Niekde je ich viac, niekde menej…

Ak vám na nich záleží, tak potom červená je správna. Biele víno obsahuje totiž menej antioxidantov ako červené. Hoci i tak vplýva pozitívne na kardiovaskulárny systém. Ale sila červenej tentokrát dominuje. Jeho antioxidanty pôsobia proti infarktu, zvyšujú hladinu dobrého cholesterolu a chránia srdcové tepny. Dôležitý zázrak v červenom víne je práve jeho obsah plný flavonoidov, ktoré ničia poškodené bunky a zabraňujú rozmnožovaniu rakovinotvorných buniek. Zrnká červeného vína pôsobia ako prevencia pri ochorení očí, srdca a nervového systému.

...pri histamínoch biela víťazí...

Biele víno má nižší obsah histamínov, čo je jeho výhodou. Ich vysoký obsah v červenom víne, môže spôsobiť veľké bolesti hlavy  a spúšťať astmatické symboly.

...pri diéte víťazí?...

Víno: biele!  Obsahuje o niekoľko kalórií menej ako jeho jeho „červený“ brat. Ak si na postave potrpíte – biele suché je výborné. Má najmenší obsah cukrov a určite si pri dobrej značke pochutíte. Samozrejme s mierou. Neprežeňte to ani pri víne s veľkými „porciami“.

Ktorá vínna móda je pre vás ideálna? Biela, či červená? Vyhrajú antioxidanty, alebo jarná diéta?

Redaktorka: Monika Pekarovičová, www.info.sk

Foto: tumblr.com

 
 
 
Stiahni si aktuálne číslo magazínu WomanMan