Culinary|26.06.2019|12:18
Bravčová panenka s bielou špargľou a jogurtovou omáčkou s orechmi

Špargľová sezóna je v plnom prúde. Pokiaľ ste jej ešte nepodľahli, teraz máte šancu. Kombinácia s bravčovou panenkou, jogurtovou omáčkou a orechmi je proste dokonalá. Mňam.

 

Čas prípravy: 50 minút

Počet porcií: 2

 

Budeme potrebovať

350g bravčovej panenky

Bielu alebo zelenú špargľu

Citrón

Anglickú slaninu

Panenský olivový olej

Morskú soľ

Mleté čerstvé čierne korenie

Bylinky na ozdobu

Omáčku

200 g Gazdovského bieleho jogurtu od Hollandie

2 lyžice majonézy

2 ks sardelových rezov

1 strúčik cesnaku

2 lyžice nasekaných vlašských orechov

½ lyžičky nastrúhanej kôry z BIO citrónu

1 lyžičku pomarančovej šťavy

Soľ

 

Postup prípravy

  1. Do mäsa vtrieme olej a okoreníme. Necháme minimálne dve hodiny odležať.
  2. Rozohrejeme panvicu na strednú teplotu. Na panvici necháme ohriať trochu oleja a rozotrieme ho. Panenku opekáme z každej strany asi 8 minút. Opečené mäso zabalíme do alobalu a necháme odpočinúť. 
  3. Medzi tým v panvici opečieme mesiačiky citrónu a slaninu. 
  4. Špargľu pripravíme v pare do mäkka. Záleží na veľkosti špargle, obvykle príprava trvá 6-10 minút. 
  5. Všetky suroviny na omáčku rozmixujeme do hladka, osolíme a okoreníme. 
  6. Mäso podávame nakrájané na plátky s omáčkou, citrónom, slaninou a špargľou.

 

Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR.

Tipy na ďalšie recepty nájdete na www.instagram.com/hollandiask/

 

foto: Hollandia

 
 
 
Stiahni si aktuálne číslo magazínu WomanMan