Culinary|19.06.2013|15:28
Čarovanie s polomáčanými mini

Dezert v skle so želé

Dezert v skle os želé patrí tiež k tým jednoduchším. Môžete si ho pripraviť s deťmi v rámci spoločnej hry – zabavia sa, budú mať pocit užitočnosti a po toľkej námahe si ho určite rady vychutnajú.  Stačia vám Zlaté Polomáčané Mini, sezónne ovocie, kyslá smotana (skúste zohnať domácu smotanu od farmára, budete prekvapení!), vanilkový cukor, želatína na spevnenie a pre maškrtníkov aj sirup. Nakoniec ho nechajte stuhnúť v chladničke. Námaha a trpezlivosť sa vám vrát! Gratulujeme, práve ste si pripravili dokonalý  letný dezert!


Ingrediencie

1 balenie Zlaté Polomáčané Mini

2 kyslé smotany (ochutnajte smotanu od farmára, budete prekvapení :-))

2 vanilkové cukry

200g ovocia podľa sezóny a chuti (tu sú čučoriedky a jahody)

1 želatína

1 lyžica sirupu (podľa použitého ovocia) –ak použijete ovocie z konzervy, alebo kompótu, použite aj nálev

 

Postup

Nakrájajte ovocie na malé kúsky (menšie ako 2 cm). Zamiešajte vanilkový cukor do kyslej smotany a začnite vrstviť. Najskôr sušienky, potom ovocie, smotanu, sušienky, smotanu. Pripravte si želatínu podľa návodu so sirupom, alebo nálevom (nálev najprv sceďte). Keď je želatína hotová, nasypte poslednú vrstvu ovocia a hneď zalejte ochutenou želatínou. Dezert necháme vychladiť na pár hodín v chladničke.

 
 
 
Stiahni si aktuálne číslo magazínu WomanMan