Media|04.04.2018|10:23
Deň českej kuchyne

Už po štrnásty raz sa študenti SOŠ Gastronómie a hotelových služieb Farského č. 9 v bratislavskej Petržalke pod vedením ich majstrov odborného výcviku oboznamovali s cudzokrajnou kuchyňou. Tentoraz to bola česká.

Doteraz takto svoju národnú kuchyňu predstavili od roku 2013 veľvyslanectvá Indonézie (dva krát), Turecka, Gruzínska, Egypta, Japonska, Talianska, Grécka, Izraela, Srbska, Vietnamu, Rakúska a Bulharska

Za slávnostný stôl zasadli oproti veľvyslancom a veľvyslankyniam hostia pána riaditeľa Horáka. V prvom rade novinári, ktorí sa venujú téme gastronómie a turizmu: Viera Dudášová (Gastro-revue), profesorka Ľudmila Novacká (FIJET) a Andrea Hinková (Harmonia a kamkam.eu). Prítomní boli aj zástupca BSK Mgr. Tibor Varga, bývalý riaditeľ Střední školy gastronomie, hotelnictví a lesnictví pán Emil Ševčík a zástupca súčasného riaditeľa tejto školy pán Mgr. Peter Úradníček. Celé podujatie mediálne pokrývali aj Beata Repíková (RTVS), Michaela Dobríková (Petržalské noviny), Jana Vančová (Woman.sk) a Desana Dudášová (Gastro-revue). Televízne spravodajstvo zabezpečoval Viliam Šuška (TASR/Tablet.TV, viď príloha). Po prvý krát bola svojím fotoreportérom zastúpená aj agentúra SITA.

Pri náročnej skúške v kuchyni študentov školy viedli majstri odborného výcviku Ľuboš Babušek, Zoltán Černák a Žaneta Svobodová. Výzdobu slávnostného stola i obsluhu zvládli na výbornú študenti v odbore čašník-servírka, ktorých viedli Bc. Viera Nižňanská, Bc. Janka Drdacká, Mgr. Helena Grachová a Ing. Danica Šidlíková. Koordináciu s veľvyslanectvom do všetkých detailov viedla Ing. Janka Krošláková. Výkony študentov a majstrov školy pozorne sledoval a ocenil chargé d´affaires Čínskej republiky pán Qian Zhou, keďže už na začiatok apríla sa chystá Deň čínskej kuchyne.

 

Viac o tomto zaujímavom dni, čo sa všetko podávalo a ako tento Deň českej kuchyne skončil sa dozviete na blogu spisovateľa Gustáva Murína.

 
 
 
Stiahni si aktuálne číslo magazínu WomanMan