Culinary|26.06.2019|10:25
Dip z brokolicového hlúba

Množstvo: pre 4 osoby

Čas prípravy: 5 minút

 

SUROVINY

hlúb z 500 g brokolice

120 g krémového syra Lučina alebo Philadelphia

½ stonky stonkového zeleru (môžete vynechať)

1 ČL olivového oleja

1 ČL citrónovej šťavy

¼ ČL soli

1 malý strúčik cesnaku

čierne korenie

 

Na dokončenie: olivový olej, čierne sezamové semienka

 

POSTUP

Očistený a na kocky nakrájaný brokolicový hlúb a zeler uvarte domäkka. Sceďte a nechajte vychladnúť. Vodu, v ktorej sa zelenina varila, môžete odložiť a použiť napr.pri príprave polievky namiesto vývaru.

Tyčovým mixérom do hladka rozmixujte vychladenú zeleninu spolu s olivovým olejom, citrónovou šťavou, prelisovaným cesnakom a polovičným množstvom soli.

Pridajte krémový syr a balónovou metlou ho jemne vmiešajte k rozmixovaným surovinám. Podľa potreby dosoľte a ochuťte čiernym korením.

Servírujte pokvapkané olivovým olejom a ozdobené sezamovými semienkami. Dip podávajte s čerstvým pečivom, pizza tyčinkami alebo domácimi bakerolls.

 

Domáce bakerolls

Množstvo: pre 4 osoby

Čas prípravy: 10 minút + pečenie cca 6-8 minút

 

SUROVINY

4 rožky, cca 1-2 dni staré

 

Na cesnakovo-syrovú príchuť:

5 PL olivového oleja

1/4 ČL sušeného cesnaku

1/4 ČL soli

+ 1/2 PL nastrúhaného parmezánu na posypanie

 

Na pizzovú príchuť:

4 PL olivového oleja

1 PL kečupu

 
 
 
Stiahni si aktuálne číslo magazínu WomanMan