Culinary|24.02.2018|16:39
Dlhé, zelené a zdravé

Fazuľky.

Sú zeleným zázrakom. Bojujú proti nervozite, plné vitamínov a na chudnutie.

„...zelená je tráva, futbal to je hra, zelená je fazuľka, život to je malina“

Mladé zelené fazuľky sú nedozreté plody veľkých fazúľ. Výborné sú čerstvé, konzervované aj mrazené. Majú nízku kalorickú hodnotu a zasýtia. Výborný snack, aj ako príloha k hlavnému jedlu. Ako pôsobia na organizmus a čo mu prinášajú?

Zbavte sa nervozity raz a navždy (alebo aspoň na chvíľu)

Železo, vápnik, draslík, horčík, mangán, bielkoviny, vitamíny B, vláknina, vitamín C ... Tie bojujú v ľudskom tele. Bielkoviny zaháňajú hlad, vláknina pôsobí na zdravý tráviaci trakt, vitamín C ako správny antioxidant udržiava našu kondíciu. To všetko zaháňa zlú náladu a depresiu. Po ich konzumácii sa cítite fit a ako vymenení. K tomu štíhla línia, energia a vitalita. Prečo ich z jedálnička vynechávať?!

„...ako na ne? Sto spôsobov, sto chutí, je to na vašom využití...“


Len také čerstvé „dzobkanie“. Alebo urobené na olivom oleji, či lyžice masla. Sparené, aj do polievky. Sú výborné ako príloha k stejku, či obľúbenej rybe. S jemnou dávkou cesnaku, soli, kurkumy a čierneho korenia si ich poľahky zamilujete a zablúdite s nimi aj do rizota. Hlavne nech je chuť po zdravom jedle sýta.

Neviete, čo dnes k obedu alebo k večeri? Nech sa páči. Zelené sú zdravé a k dobrej nálade nepotrebujete ani pohárik vínka! Na zdravie a dobrú chuť.

Redaktorka: Monika Pekarovičová, www.feminity.zoznam.sk

Foto: tumblr.com

 
 
 
Stiahni si aktuálne číslo magazínu WomanMan