Culinary|24.03.2016|16:19
Domáci ľanový chlebík BEZ múky

Ľanové semienka nám upravujú trávenie, črevnú mikroflóru, zlepšujú pleť a hlavne majú protirakovinové účinky.

Čo potrebujeme?

* 200g balíček ľanových semien

* 1L soli

* 1/2 balíčku kypriaceho prášku

* 1L ovsených otrub alebo vločiek

* 1L slnečnicových semien (nemusia byť)

* 1 balenie mäkkého tvarohu

* 3 L olivového oleja - môžete dať 1 a 1/2 L oleja a 1 stredne veľkú nastrúhanú mrkvu alebo cuketu

* 2 väčšie vajcia

* 1L maku

* podľa potreby max 2 dcl vody

 

Postup:

Všetky prísady poriadne vymiešame, ja som nechala pracovať robot ;-)

Miešame až kým nám nevznikne husté jemné cestíčko, ktoré vyformujeme do bochníka alebo dáme do vymastenej formy na srnčí chrbát. Pečieme prvých 15 minúť na 200 °C a potom ďalších 30 minút na 180 °C.

Po upečení necháme vychlanúť na mriežke.

 
 
 
Stiahni si aktuálne číslo magazínu WomanMan