Culinary|11.07.2017|16:03
Hot dog s brusnicovo-cibuľovým čatní

Ingrediencie

1 balenie Miniberner so syrom Mecom
3 stredne veľké cibule
hrsť sušených brusníc
1,5 dcl červeného vína
soľ
štipka škorice
1 PL masla
1 PL trstinového cukru
2 hrste polníčka
3 ks bagety alebo pečivo na hot dogy

Domáca majonéza:

100 ml oleja
1 žĺtok
½ PL citrónovej šťavy
soľ

Postup

Brusnice zalejeme vínom a necháme namočené cca 2 hodiny prípadne cez noc.

Na prípravu domácej majonézy vložíme do úzkej vysokej nádoby žĺtok, olej a šťavu. Ponorný mixér dáme na dno a na nízkych obrátkach šľaháme.  Mixérom nehýbeme až pokiaľ sa nevytvorí hustá majonéza. Na záver poriadne premiešame a dosolíme.

Pre prípravu čatní necháme v malom hrnci roztopiť maslo. Pridáme cukor a pripravíme karamel.

Do karamelu pridáme cibuľu nakrájanú na prúžky. Chvíľu podusíme. Osolíme a zalejeme vínom s brusnicami. Pridáme štipku škorice a varíme. Občasne premiešame. Cibuľovú zmes úplne zredukujeme až do konzistencie džemu.  Ak sa cibuľa zdá stále tvrdá, podlejeme ju ešte vínom.

Na grile si ogrilujeme párky zo všetkých strán.

Pečivo natrieme domácou majonézou. Na jednu stranu položíme čatní z cibule, na druhú stranu polníček a do stredu vložíme 2 ks mini párkov.

 

Užitočné rady o varení a veľa chutných receptov nájdete na stránke www.viemecovamchuti.sk.

 
 
 
Stiahni si aktuálne číslo magazínu WomanMan