Culinary|20.03.2017|19:09
Hrášková polievka s mätou a šunkou

Ingrediencie

Zlatá dusená šunka 90% Mecom
600g mrazeného hrášku
mäta
1 menšia cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 zemiak
1 liter zeleninového vývaru
muškátový oriešok
korenie
soľ
olivový olej
kyslá smotana

 

 

Postup

V hrnci na oleji opražíme nakrájanú cibuľu s nasekaným cesnakom.
Zalejeme vývarom, pridáme nakrájaný zemiak, mrazený hrášok a 10 lístkov mäty. Varíme, pokým zemiak zmäkne.
Polievku rozmixujeme a dochutíme muškátovým orieškom, korením a soľou.
Podávame s kyslou smotanou a na kocky nakrájanou šunkou.

 

foto: www.viemecovamchuti.sk

 
 
 
Stiahni si aktuálne číslo magazínu WomanMan