Culinary|12.09.2017|16:59
Jedna paradajková červená a jesenná

Pripravená za pár minút. Zdravá, chutná so zaujímavou kombináciou chutí. Polievka, ktorá chutí!

Nemusíte byť žiadnou kulinárskou odborníčkou, aby ste si dopriali výbornú jesennú porciu zdravia, ktorá zasýti.

PARADAJKOVÁ POLIEVKA S OLIVAMI A VAJÍČKOM

Je výborná najmä, ak ste prišli domov hladné po dlhom dni v práci, alebo ak máte len zopár minút na prípravu ľahkého obeda. Možno sa zdá kombinácia čiernych olív, paradajkovej polievky a vajíčka netradičná, no určite nesklame.

Potrebujeme:



Paradajkový pretlak 200 ml

Jedno vajíčko

40 g čienych olív

Soľ

Čierne korenie

Sušená bazalka

Balzamikový ocot

Postup:

Do menšieho hrnca nalejeme paradajkový pretlak a necháme zovrieť, zalejeme 2 dcl vriacej vody, pridáme soľ, čierne korenie a bazalku podľa chuti. Kto má rád chilli pokušenie, nech si pridá aj jednu sušenú chilli papričku. Povaríme asi 15 minút.

Zatiaľ si pripravíme vajíčko natvrdo a nakrájané čierne olivy. Po 15 minútach je polievka hotová. Naservírujeme si ju do malej polievkovej misky. Pridáme do nej nakrájané vajíčko natvrdo a olivy. Dozdobíme balzamikovým octom, ktorý polievku jemne dochutí.

Môžeme podávať aj s krajcom celozrného chlebíka, no zasýti aj bez. Ten v tom prípade odporúčame jemne opiecť a pokvapkať olivovým olejom.

Táto červená „romanca“ zasýti a príjemne pohladí chuťové bunky. Obsahuje vzácne vitamíny, minerály a antioxidanty z paradajok. Olivy sú vzácnym ovocím, ktoré okrem iných významných látok, obsahujú aj zdravé tuky. Vajíčko je zase bielkovinovým darom pre náš organizmus.

Kto to má rád na červenú?! Nech to dnes vsadí na netradičnú a chuťovo výnimočnú paradajkovú polievku s olivami a vajíčkom. Vyskúšajte novú jesennú polievku!

Redaktorka: Monika Pekarovičová

Foto: Tumblr

 

 
 
 
Stiahni si aktuálne číslo magazínu WomanMan