Culinary|24.07.2017|10:50
Kuracie suprême s petržlenovým pyré, omáčkou z modrého syra a pečenými paradajkami

Kuracie suprême

Ingrediencie:

  • 200 g pŕs z kukuričného kurčaťa
  • 8 ks cherry paradajok
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 5 g tymiánu
  • Soľ
  • Čierne korenie

Postup:

Na rozpálenej panvici opečieme osolené a okorenené kuracie prsia do zlatista, dáme na plech s paradajkami, tymiánom, cesnakom a dopečieme v rúre na 180°C približne 15 minút.

 

Omáčka z modrého syra

Ingrediencie:

  • 1 ks žltej cibule nakrájanej na drobno
  • 1 strúčik pretlačeného cesnaku
  • 30 g syru niva
  • približne 1dcl vývaru (zeleninový alebo hydinový)
  • 1 dcl smotany na šľahanie
  • Soľ, mleté čierne korenie
  • 20 g masla

Postup:
Cibuľu zarestujeme na oleji, aby bola úplne mäkká, pridáme cesnak a ešte trochu opečieme. Podlejeme vývarom a necháme vyredukovať. Prilejeme smotanu, necháme dobre prevariť, roztopíme nivu a dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Pred podávaním vmiešame 20 g studeného masla do teplej omáčky.

 

foto: Hotel Mercure

 
 
 
Stiahni si aktuálne číslo magazínu WomanMan