Culinary|18.04.2019|18:32
Laskonky Pavlova

Náročnosť: jednoduché

Čas prípravy: asi 25 minút

Celkový čas prípravy: asi 115 minút

Vystačí na:  asi 20 – 25 kusov

 

Prísady:

 

Na korpus:

  •  1 balenie Pavlova torty Dr. Oetker
  •  150 ml vody
  •  100 g strúhaného kokosu

 

Na krém:

  •  malinový krém (súčasť balenia)
  •  400 – 500 ml smotany na šľahanie

 

 

Okrem toho potrebujeme:

  • elektrický ručný šľahač 
  • plech na pečenie
  • cukrárske vrecko s hladkou špičkou

 

Príprava:

  1. Na prípravu laskoniek v mise dôkladne vyšľaháme zmes s vodou elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Do cesta krátko zašľaháme kokos. Cukrárske vrecko naplníme cestom a na plech vyložený papierom na pečenie vytvarujeme laskonky. Vložíme do rúry predhriatej na 150 °C, teplotu ihneď znížime na 110 °C a sušíme.

 

Elektrická rúra:        110 °C

Teplovzdušná rúra: 90 °C

Plynová rúra:           stupeň 1

 

Čas sušenia: asi 90 minút

 

  1. Rúru vypneme a laskonky necháme v uzavretej rúre vychladnúť.
  2. Na zlepenie vyšľaháme krém so smotanou elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Cukrárske vrecko naplníme krémom, ktorým k sebe zlepíme vždy dve laskonky. 

 

Krátky opis: Pavlova torta Dr. Oetker ponúka inšpiratívne a naozaj atraktívne recepty. Krehké snehové cesto lahodne prepojené pikantným malinovým krémom v originálnom prevedení. Pridaním kokosu vykúzlite originálne a veľmi chutné laskonky. 

 

foto: Dr. Oetker

 
 
 
Stiahni si aktuálne číslo magazínu WomanMan