Zdravý životný štýl|28.11.2012|19:12
Medailoví gastronomickí mágovia zo Sheratonu

Fantastický úspech dosiahol kuchársky tím bratislavskej reštaurácie Brasserie Anjou hotela Sheraton. Na medzinárodnej gastronomickej súťaži vybojovali reprezentanti zo Slovenska dve zlaté, tri strieborné a jednu bronzovú medailu.

Na International Istanbul Gastronomy Festivale malo po prvýkrát zastúpenie aj Slovensko, a hneď náš kuchársky tím doniesol niekoľko medailí. Spomedzi tri tisíc súťažiacich z 25 krajín z celého sveta sa na popredných priečkach umiestnila aj reprezentácia z Brasserie Anjou bratislavského hotela Sheraton. Až dve medaily, zlatú a striebornú, získal Jozef Riska, a to za najlepšie cestovinové jedlo a za najlepšie rybacie jedlo. Veľmi dobre sa umiestnil aj Tomáš Šomody, ktorého jedlo z jahňaciny sa stalo absolútnym TOPom pre rok 2012. Zahraničná posila slovenského tímu, Kundan Kumar Baghel pochádzajúci z Indie, získal dve strieborné medaile v kategóriách „ázijská kuchyňa“ a „moderná kuchyňa“. Celkovo zo všetkých medzinárodných tímov, ktoré sa zúčastnili jednej z najprestížnejších gastronomických súťaží na svete, sa Slováci umiestnili na bronzovej pozícii. Jubilejný desiaty ročník podujatia, ktorý sa konal v dňoch od 15. – 18. marca bol pre našich kuchárov výnimočným. Okrem toho, že získali cenné umiestnenia, dokázali aj to, že Slovensko svojou gastronómiou a výbornými odborníkmi patrí medzi svetovú špičku.

“Sme veľmi radi, že sme dostali možnosť ukázať akí kvalitní sú kuchári na Slovensku a priblížiť svetu slovenský spôsob varenia. Veľa účastníkov doteraz ani len nevedelo, kde sa Slovensko nachádza, ale verím, že vďaka nášmu úspechu si to už budú dobre pamätať,“ povedal šéfkuchár hotela Sheraton Bratislava, Burc Tuncel. Pravá francúzska reštaurácia Brasserie Anjou ponúka sezónne produkty, možnosť sledovať kuchárov v akcii vďaka otvorenej kuchyni a tiež príjemné posedenie na priestrannej letnej terase na hlavnom námestí EUROVEA.

by Zuzana Valovičová

 
 
 
Stiahni si aktuálne číslo magazínu WomanMan