Culinary|20.02.2018|11:08
Medový bôčik s batátovým pyré

 Ingrediencie

4 hrubšie plátky Lahôdkového plneného boku Mecom
0,5 dcl oleja
100 ml smotany na šľahanie
2 polievkové lyžice medu
3 polievkové lyžice masla
1 rozmixovaná cibuľa
2 ks batátov (sladkých zemiakov)
2 ks zemiakov
100 ml smotany na šľahanie
mletá červená paprika
soľ

Postup

Všetky ingrediencie na marinádu zmiešame dohromady, dáme do misky, pridáme v celku lahôdkový bok a necháme marinovať do druhého dňa. Potom bok nakrájame na hrubšie plátky, ktoré dáme opiecť na rozohriatu panvicu.

Medzitým pripravíme batátové pyré. Očistené batáty a zemiaky nakrájame na menšie kúsky, osolíme a dáme na 10 minút variť. Potom ich necháme trochu vychladnúť, pridáme smotanu, maslo a rozmixujeme na pyré. Môžeme podávať spolu s opečenou cibuľkou.

 

foto: viemecovamchuti.sk

 
 
 
Stiahni si aktuálne číslo magazínu WomanMan