Culinary|19.02.2019|15:33
Mliečne nebo

Suroviny

  •  250 g kešu orechov
  •  voda

 

Na dochutenie si pripravte

  • 1 vanilkový struk
  • štipku soli
  • 3 PL javorového sirupu
  • 2 PL kvalitného kakaa

 

Postup

Kešu orechy dáme do väčšej misky, zalejeme vodou a necháme maximálne 4 hodiny odstáť. Kešu orechy sa poriadne napijú, preto potrebujú väčší priestor. Orechy si precedíme, necháme odkvapkať a vložíme do MioMatu. Zalejeme vodou po rysku MIN. Stlačíme tlačidlo VeggieMilk a počkáme 15 minút, pokiaľ sa mlieko uvarí.

Mlieko bude po dovarení krásne krémové a husté bez väčších kúskov – preto ho už netreba cediť. Ak si chceme urobiť redšie mlieko, pridáme prevarenú, vychladnutú vodu a zmiešame a precedíme cez gázu. 

Mlieko dochutíme javorovým sirupom, pridáme semiačka z vanilkového struku, štipku soli a dobre premiešame. Hotové mlieko prelejeme do čistej fľaše a necháme úplne vychladnúť predtým, ako ho dáme do chladničky.

 

foto: INKA / MioMat

 
 
 
Stiahni si aktuálne číslo magazínu WomanMan