Culinary|20.12.2018|11:20
Na Vianoce možno jesť aj zdravšie

VIANOČNÁ HUBOVÁ POLIEVKA

Potrebujeme:

4 vrecká KetoDiet proteínovej hubovej polievky 500 g čerstvých húb, príp. šampiňóny

2 cibule

2 kaleráby

čerstvý kôpor

rasca soľ

karí korenie

kyslá smotana

olivový olej

rasca soľ

karí korenie kyslá smotana olivový olej

 

Postup:


Na olivovom oleji orestujeme najemno nakrájanú cibuľku, pridáme huby, rascu, soľ a dusíme. Kaleráb nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode, do ktorej pridáme karí korenie. Pripravíme si proteínovú polievku podľa návodu. Časť podusených húb a uvarený kaleráb vmiešame do polievky a rozmixujeme. Zvyšok pridáme v celku. Dochutíme kyslou smotanou a ozdobíme čerstvým kôprom.

 

 

BATÁTOVO – TEKVICOVÝ ŠALÁT

2 maslové tekvice alebo 1 maslová a 1 hokaido

2 väčšie batáty

4 vajíčka

zväzok jarnej cibuľky kyslé uhorky

2 lyžice horčice

2 lyžice majonézy soľ

korenie

 

Postup:

Tekvice obkrájame, vydlabeme a nakrájame na rovnako malé kocky. Rovnako ošúpeme batáty a nakrájame. Všetko uvaríme v osolenej vode asi 10 min. Medzitým uvaríme vajíčka natvrdo, olúpeme a nakrájame na kocky. Nadrobno nakrájame jarnú cibuľku a aj kyslé uhorky podľa chuti. Všetko zmiešame, osolíme, okoreníme, dochutíme horčicou a majonézou.

 

PEČENÝ PSTRUH NA ROZMARÍNE

4 pstruhy

2 citróny

4 lyžice olivového oleja soľ

rozmarín

 

Postup:

Pstruha posolíme i zvnútra, pokvapkáme citrónom a olivovým olejom. Navrch môžeme dať plátky citrónu a poukladáme vetvičky rozmarínu a dáme piecť. Plech je dobré vystlať papierom na pečenie.

 

VIANOČNÉ VANILKOVÉ ROŽKY

1 vajce

100 g masla

100 g mandľovej múky

100 g hladkej špaldovej múky vhodnej na pečenie 1 vrecko KetoDiet proteínovej vanilkovej kaše

5 lyžíc brezového cukru (Xylitol) od Iswari Sušené sójové mlieko na obaľovanie rožtekov

 

Postup:

Všetky  ingrediencie  spracujeme do  cesta, ktoré  zabalíme  do  potravinárskej fólie  a necháme  cca hodinu  odležať  v chladničke. Z cesta tvarujeme rožteky. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160 °C cca 20 min. Ešte horúce obaľujeme v sušenom sójovom mlieku.

 

Zdroj: KetoDiet/pixabay.com

 
 
 
Stiahni si aktuálne číslo magazínu WomanMan