Culinary|15.03.2017|17:06
Opekané batáty s Flamenco salámou

Ingrediencie

Plátky Flamenco salámy Mecom Premium

2 stredne veľké sladké zemiaky (batáty)

1 zrelé avokádo

1 PL citrónovej šťavy

1 strúčik cesnaku

50 g cottage syra

klíčky mungo fazule

olivový olej

mleté čierne korenie

soľ

 

Postup

Sladké zemiaky umyjeme v studenej vode a nakrájame na hrubšie plátky.  V miske zmiešame soľ s korením, pretlačeným cesnakom a olivovým olejom. V tejto zmesi postupne obalíme všetky kúsky zemiakov. Tie potom preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre približne 15 minút pri teplote 200 stupňov.

Medzitým očistíme avokádo a roztlačíme ho vidličkou. Pridáme šťavu z citróna, cottage syr a dobre premiešame. Keď sú zemiaky opečené, natrieme na ne vrstvu avokádového krému, pridáme plátky salámy a dozdobíme klíčkami.

 

foto: viemecovamchuti.sk/Mecom

 
 
 
Stiahni si aktuálne číslo magazínu WomanMan