Culinary|05.11.2018|11:41
Paprikový lalok s hríbami a paprikovou nátierkou

Čas: 40 minút

Potrebujeme

Paprikový lalok Mecom
bageta
250 g hnedých šampiňónov
2 konáriky tymiánu
soľ
1 šalotka
50 ml bieleho vína
4 červené papriky
2 strúčiky cesnaku
olivový olej
1 ČL červenej mletej papriky
1 ČL rasce
šťava z 1/2 citróna
hrsť vlašských orechov
cca 1 – 2 PL strúhanky

 

 

Postupujeme

Šampiňóny nakrájame na menšie kúsky. V panvici na oleji opražíme na drobno nakrájanú šalotku. Pridáme šampiňóny, tymián a dosolíme. Šampiňóny počas varenia podlejeme bielym vínom a varíme do zmäknutia.

Na nátierku očistíme papriky a nakrájame na väčšie kusy. Uložíme do pekáča, polejeme olivovým olejom a osolíme. Takto pripravené papriky pečieme pri 200 stupňoch cca 30 – 40 minút. Keď sú papriky upečené, preložíme ich do mixéra, pridáme cesnak, olej, mletú papriku, mletú rascu, šťavu z citróna a orechy. Vymixujeme do hladka. Nátierku preložíme do misky a primiešame strúhanku. Dosolíme podľa chuti.

Lalok podávame na bagetkách s hríbikmi a nátierkou.

 

Viac na www.viemecovamchuti.sk

 

foto: Mecom

 
 
 
Stiahni si aktuálne číslo magazínu WomanMan