Culinary|27.07.2017|14:18
Paradajkové variácie s buffalo mozzarellou

Domáce sušené cherry paradajky

Ingrediencie:

 

  • 100 g cherry paradajok prerezaných na polovicu
  • Soľ / cukor v pomere 1:1
  • Čerstvý nasekaný tymian

Postup:

Paradajky rozložíme na plech a ochutíme soľou a cukrom. Posypeme tymianom a dáme sušiť do rúry na 60°C približne na 2 – 3 hodiny. Po usušení zalejeme olivovým olejom.

 

Zavárané paradajky

Ingrediencie:

  • 1750 ml vody
  • 500 ml octu
  • 150 g kryštálového cukru
  • 5 g semiačok horčice
  • 4 ks bobkových listov
  • 6 ks nového korenia
  • 12 ks tvrdších rajčín

Postup:
Nálev prevaríme, aby sa rozpustil cukor a vylúhovali koreniny. Necháme úplne vychladnúť a zalejeme do zaváraninového pohára s paradajkami. Sterilizujeme na 80°C približne 30 minút.

 

Paradajkový džem

Ingrediencie:

  • 1 kg olúpaných mäsových paradajok
  • 2 ks červenej cibule nakrájanej na malé kocky
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 5 PL kryštálového cukru
  • 2 ks bobkového listu
  • Vínny ocot podľa chuti
  • ½ balíčku želírovacieho prášku (cca 12g)

Postup:
Cibuľu a pretlačený cesnak orestujeme do zlatista, pridáme cukor, aby skaramelizoval. Paradajky rozkrájame na väčšie kocky, pridáme do hrnca spolu s bobkovým listom a pomaly varíme, až kým nám džem nezhustne. Dochutíme soľou, korením, octom a pridáme želírovací prášok.

 

foto: Mercure hotel

 
 
 
Stiahni si aktuálne číslo magazínu WomanMan