Culinary|20.02.2018|11:27
Pečená šunka s hrachovým krémom

Ingrediencie

Plzeňská pečená šunka Mecom Premium
200g malej šalotky
soľ
rozmarín
olivový olej

Hrachový krém:  
300g sušeného hrachu
1 ČL soli
čierne mleté korenie
majoránka
90g slaninky
80g cibule


Hráškové pyré:  
100g mrazeného hrášku
100ml vývaru
soľ
šalotka
maslo

Postup

Šunku nakrájame na kocky, nemusia byť rovnakého tvaru a opečieme na bravčovej masti alebo na oleji do zlatista.

Hrachový krém:

Hrach poriadne prepláchneme, zalejeme vodou a necháme aspoň pár hodín, ideálne až noc, postáť. Osolíme, pridáme čierne korenie a v tej istej vode varíme úplne do mäkka (rozvaríme), trvá to cca hodinku a pol, záleží od hrachu. Občas premiešame, aby sa hrach nepripálil. Hrach rozmixujeme do hladka, pridáme majoránku a opečenú slaninku s cibuľou a ešte raz všetko rozmixujeme. Ak by sa krém zdal hustý, pridáme trochu vývaru. Ak nebude úplné hladký, tak ho prepasírujeme cez jemné sitko. Kašu prelejeme do sifónovej fľaše, pustíme 1 bombičku a necháme v teplej vode postáť.

Šalotku opláchneme vo vode, ale nečistíme, dáme ju do panvice, osolíme, pridáme rozmarín a olivový olej a dáme piecť na 180 stupňov cca 15minút.

Hráškové pyré:

Šalotku speníme na masle, pridáme rozmrazený hrášok, krátko o restujeme a podlejeme vývarom. Ak nám to zovrie tak rozmixujeme na hladké pyré. Na dorobenie použijeme hrášok cely, pyré – hráškové výhonky.

 

foto: viemecovamchuti.sk

 
 
 
Stiahni si aktuálne číslo magazínu WomanMan