Culinary|02.03.2017|12:51
Pop cakes by #lechiquediplomatique

Ak máte radi pečenie a chcete si ho trochu spestriť, mám pre vás jednoduchý tip

Stretli ste sa už s "lízankovými koláčikmi" na paličkách? Ja som ich prvýkrát chutnala na svadbe, kde ma hneď na prvý pohľad zaujali. Krásne ozdobené marcipánové guľôčky nielen výborne vyzerali ale aj chutili. Preto som sa rozhodla, že ich jednoduchšiu verziu vyskúšam aj doma.

Prácu mi vďaka WomanMan magazínu zjednodušil pop maker, s ktorým boli moje pop cakes hotové za pár minút. Ak ho však nemáte, guľôčky si môžete vyrobiť  aj sami. Cesto upečiete, potom ho rozmrvíte, pridáte napríklad roztopenú čokoládu, aby sa vám cesto spojilo a vytvarujete z neho guľôčky, ktoré dáte stuhnúť asi na 30 minút do chladničky.

Ja som vyskúšala základný recept s piškótovým cestom, na ktoré potrebujete:                      

  • 4 vajíčka
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 4 lyžice polohrubej múky
  • 1 čajovú lyžičku kypriaceho prášku do pečiva

Vajíčka som vymiešala s cukrom, pridala múku a prášok do pečiva. Cesto som si potom rozdelila na tri časti: prvé - základné, do druhého som pridala kvapku cukrárenského farbiva a do tretieho roztopenú čokoládu. Cestom som naplnila pop maker a o 5 minút som už mala guľôčky hotové. Medzitým som rozpustila 150 g čokolády na varenie spolu so 100 ml šľahačkovej smotany. Jednotlivé guľôčky som napichla na špajdle, ktorých konce som namočila v poleve. Nakoniec celé guľôčky namočíme v čokoláde, ozdobíme a necháme stuhnúť.

Ak ste už pop cakes skúšali, určite mi na blog napíšte vaše dojmy, prípadne tipy na ďalšie recepty ;) Budem sa tešiť !

 

foto: #lechiquediplomatique

 
 
 
Aktuálne číslo 03-04/2016
Stiahni si aktuálne číslo magazínu WomanMan