Culinary|19.02.2016|09:56|VIDEO
Pripravte deťom ryby, ktoré ste ešte možno nevyskúšali

Odborníci na výživu a lekári odporúčajú dať si aspoň jedenkrát do týždňa jedlo z rýb. A u detí to platí dvojnásobne. Ryby totiž obsahujú kombináciu živín, aké iná strava neponúka. Druhov rýb a receptov z nich existuje veľmi veľa. Dnes sme pre vás vybrali dve originálne kombinácie, ktoré ste ešte možno nevyskúšali. 

 

Tilapia v cuketovej kruste s cestovinami penne

Väčšina z tých, ktorí už vyskúšali exotickejšiu tilapiu, si hu hneď obľubila vďaka tomu, že táto ryba nemá výrazne rybaciu chuť a veľa kostí. Má nízkokalorické mäso, ktoré obsahuje vysoký podiel vitamínu B, D a horčíka a je zdrojom zdravých bielkovín. Tilapia je mimoriadne nenáročná na prípravu. Upečenú ju máte raz-dva. Pripravte ju svojej rodinke originálne - v cuketovej kruste s cestovinami penne v paradajkovo-bazalkovej omáčke.

Na prípravu piatich porcií potrebujete:

  • filety z tilapie Exklusiv Radoma (700 g)
  • 2 ks cukety
  • 2 vajcia
  • 2 pol. lyžice solamylu
  • petržlenová vňať
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 ks cibule
  • 500g cestoviny penne
  • 100g cherry paradajky
  • bazalka
  • olivový olej
  • soľ, korenie

Postup prípravy si môžete pozrieť v tomto videu:

 

 

 
Video 
 
 
 
Stiahni si aktuálne číslo magazínu WomanMan