Culinary|23.05.2017|19:49
Recepty s japonskou špecialitou natto

Janka Trebulová, výživová špecialistka

 

 

foto: Ryžová pochúťka s natto

  • 1 balenie natto
  • 150g guľatozrnnej ryže
  • Jarná cibuľka
  • Pór
  • Mrkva
  • Biela reďkovka
  • Šampiňóny
  • Slnečnicové semiačka
  • Sójová omáčka
  • Petržlenová vňať

Ryžu si uvaríme v osolenej vode. Medzitým si na sucho opražíme slnečnicové semiačka. Mrkvu a reďkovku si pokrájame na tenké polkolieska a dáme ich napariť alebo uvariť do vody tak, aby zostali chrumkavé. Jarnú cibuľku a pór pokrájame na drobno, osmažíme na oleji do mäkka. Pred koncom pridáme na štvrťky pokrájané šampiňóny. Keď je ryža hotová, vmiešame natto, dochutíme sójovou omáčkou a dobre premiešame. Na tanier si naložíme ryžu s nattom, chrumkavú zeleninu a cibuľku so šampiňónmi. Posypeme opraženými slnečnicovými semiačkami, petržlenovou vňaťou a podávame

 

Natto s bulgurom

  • 1 biely jogurt
  • 1-2 PL natto
  • Ovocie podľa chuti ( maliny, čučoriedky, jahody...)
  • 1-2 PL uvarený bulgur
  • Med podľa chuti

Všetko spolu zmiešame a podľa chuti pridáme med. Jogurt zneutralizuje vôňu natto a bulgur odstráni slizkú konzistenciu.

 

foto: @NaturaMed

 
 
 
Aktuálne číslo 03-04/2016
Stiahni si aktuálne číslo magazínu WomanMan