Domácnosť|26.03.2019|14:56
Ružová jar v kuchyni s Dr. Oetker

Špecialista na pečenie Dr. Oetker prináša nové nápady pre všetky gazdinky v kuchyni. Príprava koláčov, sladkých jedál a dezertov podlieha najnovším trendom a v súčasnosti svetom hýbe farebnosť a veselosť. Aktuálne novinky Dr. Oetker zahŕňajú krehkú tortu s originálnym príbehom Pavlova torta a nové atraktívne zdobenie v praktickej dózičke s jedinečným ružovo-bielym sfarbením Dekor mix ružový. S týmito novinkami privítate jar v kuchyni s celou rodinkou. Všetko v duchu filozofie: „Kvalita je najlepší recept“. 

Krehká torta s originálnym príbehom

Dr. Oetker k nám prináša svetovú špecialitu, zmes na pečenie Pavlovu tortu, s ktorou máte istotu, že sa vždy podarí. Ale aký príbeh sa skrýva za jej vznikom? Táto krehká torta je pomenovaná po slávnej baleríne Anne Pavlovej, ktorá v rokoch 1926 a 1929 navštívila krajiny Nový Zéland a Austráliu. Šéfkuchár hotela Wellington, v ktorom bola v roku 1926 ubytovaná, bol nadšený z jej baletnej sukne. Inšpiroval sa jej nariasenou sukňou a pripravil krehkú tortu zo šľahaných bielkov ozdobenú šľahačkou a čerstvým ovocím. Jedinečná chuťou a krásna na pohľad, tak vznikla Pavlova torta.

Pavlova torta sa vyznačuje pomalým pečením, tzv. sušením, vďaka ktorému získava krehký a rozpraskaný povrch, ale mäkké a vláčne vnútro. Príprava tejto jedinečnej novinky je veľmi rýchla a jednoduchá. Balenie obsahuje dve vrecká, v ktorých sa nachádza zmes na krehký bezé korpus a zmes na malinový krém. Pavlovu tortu si môžete vytvoriť vo viacerých variáciách, a to ako Mini tortičky Pavlova, pusinky, venčeky, laskonky alebo narodeninové torty. Fantázii sa medze nekladú.

Odporúčaná maloobchodná cena Pavlova torta 420 g: 2,99€ - 3,35€

 

Nové atraktívne zdobenie na pečenie v ružovej farbe

Kreativite pri zdobení sa medze nekladú, a preto Dr. Oetker prináša ďalšiu atraktívnu novinku na trhu, originálny mix zdobenia, Dekor mix ružový. Jedinečné ružovo-biele perleťové zdobenie dodá vášmu pečeniu veselý vzhľad s nádychom jari. Pestrý mix rôznych tvarov stačí nasypať na čokoládovú polevu, zmrzlinu alebo šľahačku, a váš koláč sa premení na umelecké dielo. Vďaka praktickému baleniu v plastovej dózičke s dávkovacou mriežkou sa stane pohodlným a zábavným zdobením i pre vaše deti. S radosťou vám budú pomáhať v kuchyni.

Odporúčaná maloobchodná cena Dekor mix ružový 50 g: 1,59€ - 1,75€

 

Upečte si s nami: Dvojitá Pavlova

 

Náročnosť: jednoduché

Čas prípravy: asi 25 minút

Celkový čas prípravy: 115 minút

Vystačí na: asi 12 porcií

 

Prísady:

Na korpus:

  • 1 balenie Pavlova torty Dr. Oetker
  • 150 ml vody

Na krém:

  • malinový krém (súčasť balenia)
  • 400 – 500 ml smotany na šľahanie
  • 500 g ovocia (maliny, čučoriedky, černice, jahody)
  • niekoľko lístkov mäty

Okrem toho potrebujeme:

  • elektrický ručný šľahač
  • plech na pečenie

 

Príprava:

  1. Na prípravu korpusu v mise dôkladne vyšľaháme zmes s vodou elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Cesto rozdelíme na polovice a z každej polovice vytvarujeme na plechu vyloženom papierom na pečenie okrúhly korpus. Vložíme do rúry predhriatej na 150 °C, teplotu ihneď znížime na 110 °C a sušíme.

 

Elektrická rúra: 110 °C

Teplovzdušná rúra: 90 °C

Plynová rúra: stupeň 1

 

Čas sušenia: asi 90 minút

  1. Rúru vypneme a korpusy necháme v uzavretej rúre vychladnúť.
  2. Na ozdobenie vyšľaháme krém so smotanou elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Polovicu krému nanesieme na prvý korpus a ozdobíme polovicou ovocia. Druhý korpus opatrne položíme na krém a ovocie a nanesieme naň zvyšnú časť krému a ovocia. Prikrášlime lístkami mäty.

 

Krátky opis: Pavlova torta Dr. Oetker ponúka inšpiratívne a naozaj atraktívne recepty. Krehké snehové cesto lahodne prepojené pikantným malinovým krémom v originálnom prevedení.

 

foto: Dr. Oetker

 
 
 
Stiahni si aktuálne číslo magazínu WomanMan