Domácnosť|12.10.2018|10:39
Rýchla pochúťka z jabĺk pripravená v parnej rúre Electrolux

Obľúbené škoricové slimáky či osie hniezda sú osvedčená klasika našich gazdiniek, vyskúšajte si tento overený recept doplniť pridaním jabĺk, ktorých sú teraz na jeseň plné sady. Ak použijete lístkové cesto, môžete si ich vďaka rýchlej príprave vychutnať v rekordne krátkom čase. V parnej rúre Electrolux EOB9956XAX si jabĺčka môžete pripraviť vopred na najvyššom parnom programe, aby zmäkli. Vašou kuchyňou tak zavanie lahodná domáca vôňa škorice a jabĺk. 

 

Ingrediencie

(12 porcií)

270 g čerstvého masla, lístkové cesto, 2 ks jabĺk, 4 PL škoricového cukru, šťava z ½ citróna, 20 g masla, 90 g mascarpone, 2 PL mlieka, 50 g práškového cukru

 


 

1) Naparíme jablká

J ablká zbavíme jadierok, rozpolíme a nakrájame na tenké plátky, ktoré poukladáme na plech, pokvapkáme šťavou z citróna a rovnomerne posypeme škoricovým cukrom. V parnej rúre ich necháme spariť na 5 minút pri najvyššom parnom programe. Takto pripravené jablká necháme vychladnúť pri izbovej teplote.

 

 

2) Pripravíme cesto

 Lístkové cesto rozvaľkáme a rovnomerne naň poukladáme vychladnuté škoricové jablká. Cesto pevne zavinieme do rolky a nakrájame na 12 rovnako širokých dielov. Vymastíme muffinovú formu na pečenie a poukladáme do nej jablkové slimáky. Pečieme 25 minút v rúre vyhriatej na 200 °C.


 

3) Servírujeme

 Mascarpone spolu s práškovým cukrom a mliekom vyšľaháme v miske pomocou mixéra. Pred servírovaním potrieme vychladnuté osie hniezda pripravenou cukrovou polevou. 


 

S parnou rúrou Electrolux EOB9956XAX sa môžete sebavedomo pustiť aj do tých najzložitejších receptov. Pokročilý snímač vlhkosti automaticky nastaví správne množstvo pary, čím zabezpečí šťavnatú textúru a intenzívnu príchuť vašich pokrmov. Okrem toho disponuje funkciou parné čistenie, vďaka ktorému bude vždy čistá a bez vašej väčšej námahy. Displej rúry vám sám pripomenie, kedy máte program spustiť.

 

foto: Electrolux

 
 
 
Stiahni si aktuálne číslo magazínu WomanMan