Culinary|25.10.2018|16:11
S deťmi v kuchyni: inšpirácia na jeseň a zimu

Je tu jeseň, na dvere klope zima. Toto období so sebou prináša množstvo dôvodov oslavovať, a to najmä pre deti. Na konci októbra nás čaká strašidelný Halloween, začiatkom decembra deti odmení Mikuláš a koniec roka sa ponesie v duchu Vianoc a Silvestra. Pokiaľ chystáte nejaký  večierok, nebojte sa do jeho príprav zapojiť aj vaše ratolesti! Spoločne so školou varenia Chefparade vám HARIBO prináša niekoľko tipov na zábavu a pohostenie, o ktoré sa môžu deti postarať sami alebo s malou výpomocou.

Čokoládové cupcakes

Organizujete párty s deťmi? Pripravte im kreatívnu zábavu, ktorá  poteší aj dospelých! Upečte cupcakes a nechajte na fantázii malých aj veľkých hostí tematické zdobenie!

Ingrediencie (12-20 porcií)

• 115 g masla

• 95 g hladkej múky

• 1/2 lyžičky jedlej sódy

• 3/4 lyžičky prášku do pečiva

• 1/4 lyžičky soli

• 2 vajcia

• 100 g kryštálového cukru

• 50 g hnedého cukru

• 1 lyžička vanilkového extraktu

• 120 ml cmaru

 

Príprava

Rúru predhrejeme na 180 stupňov.

Zmes 1 – zmiešame hladkú múku, sódu, prášok do pečiva a soľ. Zmes dôkladne premiešame a odložíme.

Zmes 2 – vo väčšej miske rozšľaháme vajcia, cukor, hnedý cukor, vanilkový extrakt a potom premiešame s rozpusteným maslom. Do zmesi 2 pridáme polovicu zmesi 1, následne polovicu cmaru a

opäť vyšľaháme. Postup so zmesou 1 a cmarom ešte raz zopakujeme. Plech vyložíme košíčkami na pečenie, ktoré naplníme cca do 2/3. Pečieme približne 20 minút a potom zdobíme.

Tip: Pokiaľ máte radšej čokoládové, k maslu stačí pridať 60 g čokolády a do zmesi 1 prisypať 40 g kakaa.

 

Zdobenie

Kreativite sa medze nekladú. Skvele poslúžia napríklad obľúbené želatínové ovocné cukríky HARIBO zo špeciálnej vianočnej edície HARIBO Merry Christmas Minis.

 

foto: HARIBO

 
 
 
Stiahni si aktuálne číslo magazínu WomanMan