Culinary|26.02.2019|09:55
Šalát s krúpami varenými v paradajkovej omáčke s jogurtovo-korianderovou zálievkou od Josefa Stružíka

Suroviny:

150 g krúpov

zeleninový vývar

drvené paradajky

šalát mizuna

losos filé s kožou (alebo morčací)

biely jogurt Hollandia

čerstvý koriander 

soľ, čierne korenie

cherry paradajky

čerstvý tymian 

žltá paprika

olivový olej

 


 

Postup: Drvené paradajky rozmixujeme vo vývare, do ktorého dáme variť krúpy s tymianom.

  1.  Žltú papriku nakrájame na rezance a cherry paradajky na štvrtiny. Umyjeme šalát.
  2.  Uvarené krúpy necháme vychladnúť. 
  3.  Filé z lososa nakrájame na cca 150g porcie a ľahko osolíme. Opečieme na kožu, ktorú narežeme.
  4. Mizunu dáme okolo taniera. Do stredu taniera dáme krúpy, na ktoré položíme opečené filé z lososa.
  5. Jogurt rozmixujeme s nasekaným koriandrom a olivovým olejem do konzistencie dresingu. Dochutíme soľou a čiernym korením. Zálievku nalejeme na šalát.

 

 

foto: Hollandia

 
 
 
Stiahni si aktuálne číslo magazínu WomanMan