Culinary|27.08.2013|10:21
Správna aróma vašej grilovačky

Aké by to bolo leto bez poriadnej grilovačky! Slováci sú na gril majstri a dymové špecialitky si radi užívajú o najčastejšie.  Niekto je špecialista v príprave marinád, iný preborník v grilovaní zeleniny, ďalší zas v mäse. Grilovačka je tajnou výsadou mužov, ktorí si tajné recepty delia medzi sebou.

Najlepšie je ak mäso dáte do „pácu“ aspoň deň pred akciou, aby doň nasiakli všetky správne arómy. Pripraviť správnu zmes nie je jednoduché a často býva rodinným tajomstvom. Muži si však aj tu niečo zjednodušili.  Keď sa im v horúčave nechce piplať sa s marinádou alebo ich len náhle prekvapí hlad môžu si pomôcť  balkánskou špecialitou, Ajvar od Podravky. Nájdete ho vo verziách Ajvar jemný a pikant.  Poslúži vám ako zdravá a chutná príloha ku grilovaným dobrotám. Skladá sa totiž z mixu papriky, paradajok a baklažánu s pridaním oleja a rôznych korenín. Môžete si ho natrieť ako nátierku aj na grilovaný chlebík potretý cesnakom. Stačí ho zmiešať s vajíčkom na tvrdo, nátierkovým syrom a máte pomazánku ako lusk.

Tak milé dámy, pokiaľ vás ten váš znova prekvapil výbornou grilovačkou, nakuknite do kuchyne, či sa tam neukrýva Ajvar. Ale výsledok si nechajte pre seba. Treba predsa mať rodinné gurmánske tajomstvo ;).

 
 
 
Stiahni si aktuálne číslo magazínu WomanMan