Culinary|28.11.2018|16:44
Tlačenka s cibuľovou marmeládou, topinkami s cesnakovou nátierkou

Čas: 60 minút

Potrebujeme

Bravčová tlačenka Mecom
Bageta

Marmeláda:
2 biele cibule
4 PL kryštálového cukru
3 PL balzamikového octu
Soľ
Čierne korenie
Olivový olej
Tymián
Šťava z ½ citróna

Cesnaková nátierka:
3 hlávky cesnaku
2 PL masla
Čierne korenie
Soľ

Postupujeme

Neošúpané cesnakové hlavy rozrežeme priečne. Položíme na plech, polejeme olivovým olejom, osolíme a necháme piecť v rúre predhriatej na 180 stupňov cca 45 – 50 minút.

Keď je cesnak upečený, očistíme ho od šupiek, vložíme do misky a zmiešame s maslom, osolíme a okoreníme, cesnak popučíme. Necháme odstáť v chladničke.

Cibuľu očistíme a nakrájame na pásiky. Do menšieho hrnca dáme olivový olej, pridáme cibuľu a osolíme. Varíme za občasného miešania cca 15 minút, pokiaľ cibuľa nezmäkne. Pridáme cukor, balzamikový ocot, čierne korenie a šťavu z citróna. Varíme pokiaľ zmes nezhustne.

Na záver pridáme tymián a necháme variť cca 5 minút.

Tlačenku si nakrájame a podávame s cibuľovým džemom a opečenou bagetou s cesnakovou nátierkou.

 

foto: Mecom

 
 
 
Stiahni si aktuálne číslo magazínu WomanMan