Culinary|04.12.2017|21:22
V zime treba grilovať!

Šalát!

Vo forme v zime? Prečo nie! Stavte to na svoj grilovaný šalátový tanier.

V lete sa vám chudne ľahšie? Je to prirodzené. Keď sú vonku horúčavy, vtedy holdujeme šalátom a ľahkým jedlám. Zelenina osvieži organizmus a cítime sa fresh. Keď nastanú chladné zimy, vtedy to je horšie. Telo si pýta „teplé“. Rezne, lokše, kapustnicu, vyprážané. Chceme sa zahriať ťažkými jedlami. A je po zimnej diéte. Alebo žeby nie?!

...dá sa to aj so šalátom, zahreje, zasýti a zachutí. Teplý a grilovaný...

Je to jednoduché. Tradičné letné svieže šalátové misy, vymeňte v chladnom počasí za tanier plný grilovanej zeleniny. Na masle, či olivovom oleji. Tie slúžia ako náhrada letných dresingov. Niet nad horúcu grilovanú cherry paradajku, baklažán, papriku, cibuľku, kukuricu... Spektrum možností teplého zeleného bohatstva je obrovské! Výborná je aj mrkva, brokolica, karfiol, petržlen. Tie sa si najprv uvarte vo vode alebo pripravte na pare. Následne ugrilujte na masle. Pochutiť si môžete len na samotnom grilovanom pohladení, no pridať môžete aj chutný kurací alebo hovädzí steak, rybu, či syr podľa chuti.

Ugrilujte sa do zdravej sýtosti a zimnej formy v hladnom počasí! Teplé rezne vymeňte za „teplý“ šalát!

Redaktorka: Monika Pekarovičová

Foto: tumblr.com

 
 
 
Stiahni si aktuálne číslo magazínu WomanMan