Culinary|10.04.2017|12:37
Veľkonočné šatôčky s údeným stehnom

Ingrediencie (cca 12ks)

250 g  uvareného Gazdovského stehna Mecom
2 PL masla
2 PL hladkej múky
250 ml teplého mlieka
2 hrste mladého špenátu
100 g strúhaného čedaru
Soľ, čierne korenie, muškátový oriešok
1 lístkové cesto
1 vajíčko na potretie

Postup

Údené mäso uvarte v menšom objeme vody s čiernym korením a bobkovým listom a vývar použite na prípravu polievky.

Do panvice si dajte zahrievať 2 PL masla. Keď je maslo roztopené a začína bublať, pridajte za stáleho miešania múku. Miešajte, pokiaľ zmes nezíska jemne žltú farbu, dosoľte. Prilejte teplé mlieko a rozmiešajte do hladka. Varte do bodu varu.

Následne pridajte čierne korenie a muškátový oriešok podľa chuti. Pridajte špenát, zvarte a na záver pridajte na drobno nakrájané údené mäso a čedar. Zmes nechajte vychladnúť.

Vyvaľkané lístkové cesto si rozdeľte na veľké štvorce. Plnku navrstvite na štvorec a preložte rohy do stredu. Na záver potrite vajíčkom a pečte pri 200 stupňoch cca 20 – 25 minút. Podávajte s rukolou poliatou citrónovou šťavou a olivovým olejom.

 

Užitočné rady o varení a veľa chutných receptov nájdete na stránke www.viemecovamchuti.sk.

 

foto: Mecom

 
 
 
Stiahni si aktuálne číslo magazínu WomanMan