Culinary|28.01.2018|14:36
Zdravá kapustová paradajková!

Polievka!

Kapusta patrí medzi využívanú slovenskú potravinu. Prečo nie?! Jej účinky sú blahodárne pre zdravie!

Kapustový všeliek poznali už starí Rimania a pestovali ju aj Kelti. Po jej postupnom šľachtení si dnes môžeme dopriať bielu, či červenú. Hlávkovú, čínskú i pekingskú.

...klady, klady, klady...

Poďme na to. Kapustou proti Alzheimerovi. Spomaľovač starnutia. Na žalúdok a trávenie. Obsahuje draslík, železo, vápnik a zinok. Plná vlákniny. Doprajte si z nej niečo chutné! Vymeňte tradičnú slovenskú kapustnicu plnú tukov za túto paradajkovú kapustovú polievku.

Potrebujeme:

Paradajkový pretlak

Kvasenú kapustu

Údené tofu

Cibuľu

Maslo

Soľ

Mleté čierne korenie

Kurkumu

Postup:

Jednu menšiu cibuľku si nakrájame nadrobno a opražíme na masle spolu s 50 g údeného tofu. To si predtým nakrájame na kocky. Potom pridáme za šálku kyslej kvasenej kapusty, ktorú predtým zbavíme nálevu. Chvíľku dusíme a následne pridáme dva deci paradajkového pretlaku. Podľa potreby zriedime asi 2 dcl vriacej vody. Osolíme, okoreníme a pridáme kurkumu. Povaríme asi 10 minút. Hotovo!

Z polievkovej misky sa vám parí zdravá a sýta kapustová polievočka. Pre vegetariánov aj vegánov (ak zamenia maslo za kvapku oleja). Pochutia si aj mäsožrúti. Nech vám chutí!

Redaktorka: Monika Pekarovičová

Foto: tumblr.com

 
 
 
Stiahni si aktuálne číslo magazínu WomanMan