Culinary|20.03.2017|19:47
Zdravá ovocná torta

Potrebujeme:

1 ½ šálky sušených hrozienok (príp. sušených brusníc alebo datlí)

1 ½ šálky nesladených kešu orechov (príp. vlašských orechov)

1 grécky jogurt

Čerstvé ovocie podľa chuti

Tortovú formu s priemerom 22 centimetrov

Postup:

Formu vystelieme papierom na pečenie. Do kuchynského robota vložíme kešu orechy spolu s hrozienkami mixujeme(hrozienka je dobré pred rozmixovaním zaliať horúcou vodou a nechať na 15-20 zmäknúť), kým orechy nie sú celkom rozdrvené. Vzniknutá hmota by mala byť vlhká vďaka olejom, obsiahnutým v kešu orechoch.

Hmotu rovnomerne vtlačíme na dno a čiastočne aj na boky pripravenej formy a vložíme do chladničky.

Keď je cesto dostatočne stuhnuté, rovnomerne naň natrieme grécky jogurt. Môžeme použiť čistý biely jogurt alebo obľúbené príchute.

Pripraveným ovocím ozdobíme vrch torty a môžeme servírovať.

Tip pre vás: je dobré pripraviť si cesto deň vopred a nechať ho cez noc v chladničke.

 

foto: tojenapad.sk

 
 
 
Aktuálne číslo 03-04/2016
Stiahni si aktuálne číslo magazínu WomanMan