Culinary|14.03.2017|15:49
Zdravé gumové medvedíky

Potrebujeme:

1 hrnček ovocnej šťavy (napr. pomarančovú, jahodovú, čučoriedkovú,…)

2 hrnčeky čerstvého ovocia

5 lyžíc želatíny v prášku

1 lyžicu medu (môžete použiť aj iné sladidlo napr. agavový sirup alebo stéviu)

Výsledná farba a chuť medvedíkov závisí od zvolenej kombinácie ovocia a ovocnej šťavy.

Postup:

Ovocnú šťavu zmiešame s ovocím, ktoré nakrájame na menšie kúsky. Ovocnú zmes preložíme na plameň a varíme na miernom ohni, kým kúsky ovocia celkom nezmäknú.

Zmes necháme chvíľku vychladnúť, pridáme med a preložíme do mixéra, kde ju dohladka rozmixujeme. Zmes necháme cca 5-7 minút chladnúť. Následne pridáme želatínu a opäť rozmixujeme. Hmotu vylejeme na plech vystlaný fóliou alebo alobalom a preložíme do chladničky minimálne na 1 hodinu. Potom plech vyberieme a z hmoty vykrajujeme medvedíky (prípadne iné tvary).

 

Prajem vám dobrú chuť! :-)

 

foto: tojenapad.sk

 
 
 
Stiahni si aktuálne číslo magazínu WomanMan