Culinary|05.11.2018|12:05
Zeleninové tortičky

vegetariánske

Obtiažnosť prípravy: ľahká (1B)
Doba prípravy: asi 45 minút

Doba pečenia: asi 25 minút

Vystačí na: 12 kusov


Na cesto:

350 g hladkej múky

1 balíček sušeného Droždia Dr.Oetker

1 zarovnaná KL soli

1 zarovnaná KL cukru

150 ml vlažnej vody

2 PL oleja

Na náplň:

300 g mrkvy

300 g cukety

2 PL oleja

½ KL soli

štipka korenia

125 g tvarohového bylinkového syra

1 zarovnaná KL Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:

formu na muffiny

12 papierových košíčkov

 

1. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s droždím, soľou a cukrom. Pridáme vodu a olej a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.

2. Na prípravu náplne mrkvu aj cuketu očistíme a nakrájame na menšie kocky. V hrnci zahrejeme olej, pridáme zeleninu, osolíme, okoreníme a asi 5 minút podusíme. Syr zmiešame so škrobom, pridáme ku zelenine a krátko povaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť.

3. Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche rozdelíme na 12 dielov. Z každého dielu pomocou valčeka vyvaľkáme placky s priemerom asi 10 cm a vyložíme nimi košíčky vo forme. Do vytvorených košíčkov nanesieme náplň.

Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 25 minút


4.
Tortičky podáváme vlažné.

 

TIP:

Mrkvu možno nahradiť tekvicou a dochutiť podľa chuti bylinkami a korením.

 

foto: Dr.Oetker

 
 
 
Stiahni si aktuálne číslo magazínu WomanMan