Culinary|25.07.2017|11:10
Zubáč pošírovaný v bylinkovom masle, mangold a stratené vajce

Pošírovaný zubáč

Ingrediencie:

  • 200 g filety zubáča
  • 250 g masla
  • 10 g čerstvého tymiánu
  • 1 hlavičku cesnaku
  • 5 g rozmarínu
  • Soľ
  • Kôra z jedného citrónu

Postup:

Maslo roztopíme na panvici, nie však rýchlo, aby nezhorelo. Do panvice vložíme všetky ingrediencie okrem zubáča a necháme lúhovať aspoň 20 minút. Nakoniec ponoríme rybu a pomaly pošírujeme približne 10 minút.

 

Mangold

Ingrediencie:

  • 1  hrsť mangoldu
  • 1 strúčik cesnaku
  • Šťava z ½ citróna
  • Soľ
  • Čierne korenie

Postup:

Na rozpálenej panvici rýchlo zarestujeme mangold (približne 30 sekúnd), pridáme cesnak, dochutíme citrónom, soľou a korením.

 

Stratené vajce

Ingrediencie:

  • 1 ks vajíčko
  • 3 dcl vody
  • 0,5 dcl octu
  • Soľ

Postup:

Do vody dáme ocot a štipku soli privedieme do bodu varu a do vody opatrne rozbijeme vajíčko. Varíme približne 3-4 minúty.

 

foto: hotel Mercure

 
 
 
Stiahni si aktuálne číslo magazínu WomanMan