Site icon WomanMan

Fettuccine so smotánovou omáčkou a zubáčom

Počet porcií : 

4 porcie

Doba prípravy: 

Cca 30 minút 

Čo budeme potrebovať

300 g fettuccine cestovín

1 cibuľu

1 lyžicu olivového oleja

300 g šampiňónov

150 ml smortany na varenie

50 g syru eidam

1 lyžicu masla

Pol lyžičky mletej sladkej papriky

Čerstvý koriander

500 g filet zubáča

Soľ

Korenie

Šťavu z polovice limetky 

Postup : 

  1. Pripravíme si rybu. Zubáča umyjeme, osušíme, pokvapkáme limetkovou šťavou, osolíme a okoreníme ho. Na panvici ho pečieme najprv kožou dole 10 minút, potom naopak 5 minút. 
  2. Cestoviny uvaríme v osolenej vode. 
  3. Cibuľu nakrájame na kocky a šampiňóny olúpeme a taktiež nakrájame. 
  4. V hrcni zohrejeme lyžicu olivového oleja, orestujeme cibuľu, pridáme nakrájané huby a túto zmes osolíme a posypeme červenou paprikou. Miešame aspoň 3 minúty a následne vlejeme do hrnca smotanu. 
  5. Pridáme na tenko nastrúhany syr a miešame, kým sa neroztopí. Omáčku privedieme k varu a hneď potom pridáme maslo. Keď sa roztopí vypneme sporák. 
  6. Uvarené cestoviny pridáme k omáčike a poriadne premiešame. Pridáme aj nasekaný koriander a podávame. 
  7. Na vrch cestovín uložíme kúsky hotového zubáča. 

Viac na www.zrodene.eu

Zdroj: Zrodené v EÚ

Exit mobile version