Site icon WomanMan

Hovädzie na červenom víne so zemiakovým pyré a restovanou zeleninou

Dobré víno patrí nielen k jedlu, ale aj do jedla. Rovnako ako jogurty Hollandia. Preto sme nelenili a pripravili sme jesenný recept, ktorý má všetko. 

Čas prípravy: 40 minút
Počet porcií: 4 porcie

Budeme potrebovať:
1 kg hovädzieho mäsa
300 g koreňovej zeleniny
100 g cibuľe
300 ml červeného vína
3 ks bobkového listu
4 ks nového korenia
1 l vývaru
1 kg zemiakov
75 g masla
75 g Gazdovského bieleho jogurtu od Hollandie


100 g jarnej cibuľky
20 g pažítky
1 menšiu cuketu
50 g hladkej múky

Postup prípravy
Hovädzie mäso očistíme a opražíme na olivovom oleji. 
Keď je mäso opražené z každej strany, vyberieme ho, pridáme cibuľu a časť koreňovej zeleniny a tiež opražíme a zapražíme múkou. 
Podlejeme vínom a necháme zovrieť. 
Pridáme vývar a korenie, vložíme mäso späť a varíme, kým nie je mäkké. 
Nakoniec vyberieme korenie. 
Zemiaky uvaríme, rozpučíme s maslom, pridáme Gazdovský jogurt a vyšľaháme na hladké pyré.
Nakoniec pridáme nakrájanú pažítku a jarnú cibuľku. 
Zvyšok koreňovej zeleniny a cuketu nakrájame, blanšírujeme a opražíme na masle.

Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR. Tipy na ďalšie recepty nájdete na http://www.instagram.com/hollandiask/

foto: Hollandia

Exit mobile version