Site icon WomanMan

Krevety v paradajkovej omáčke s konjakovými rezancami

Máte radi morské plody na tanieri? V našich podmienkach sú brané skôr ako občasné a chuťovo zaujímavé spestrenie jedálnička. Konkrétne krevety sú v kuchyni veľmi obľúbené kôrovce. Obsahujú minimum tukov a sú bohatým zdrojom proteínov aj minerálnych látok, predovšetkým jódu. V kombinácii s paradajkami z nich ľahko vykúzlite veľmi ľahký obed, ktorý vás vďaka pridaným konjakovým rezancom zároveň výborne zasýti.

Ingrediencie na 2 porcie:

Ako na to

Zmrazené krevety vyberte z obalu a nechajte na chvíľu v izbovej teplote rozmraziť. Na panvici rozohrejte maslo, pridajte nasekanú cibuľu, cesnak a všetko spoločne chvíľu restujte. Medzitým sparte paradajky vriacou vodou, ošúpte a nakrájajte na kocky. Vhoďte ich na panvicu k orestovanej cibuli a cesnaku, pridajte paradajkový pretlak a nechajte všetko spoločne dusiť pod pokrievkou asi 5 minút. Do omáčky vysypte umyté krevety a nechajte pár minúť povariť. Na záver vyberte Slim Pasta rezance z obalu, pridajte k hotovej zmesi, premiešajte, dochuťte soľou, korením, posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a môžete servírovať.

Tip: ak sa chcete predviesť pred návštevou, nastrúhajte do omáčky trošku limetkovej kôry, ktorá dodá jedlu príjemnú a sviežu vôňu.

foto:

Exit mobile version