Pochutnajte si na makovej bábovke bez múky, s Trstinovým cukrom citrónovým a Holandským kakaom Dr. Oetker
Náročnosť: jednoduchá príprava
Čas prípravy: asi 40 minút
Čas pečenia: asi 60 minút
Vystačí na: asi 16 porcií
Prísady:
Na cesto:
250 g zmäknutého masla
70 g práškového cukru
6 žĺtkov
1 balíček Trstinového cukru citrónového Dr. Oetker
6 bielkov
štipku soli
60 g cukru
300 g mletého maku
100 g mletých pražených lieskových orieškov
Na ozdobenie:
2 zarovnané PL Holandského kakaa Dr. Oetker
Ešte potrebujeme:
formu na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ručný šľahač
Príprava:
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, žĺtkami a trstinovým cukrom elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň do peny. V inej mise vyšľaháme bielky so soľou a cukrom na tuhý sneh. Do žĺtkovej zmesi striedavo ručne primiešavame mak s orechmi a sneh a vymiešame dohladka.
Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme..
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Čas pečenia: asi 60 minút
Bábovku necháme asi 10 minút vo forme ochladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme.
Pred podávaním bábovku posypeme kakaom.
TIP: Aby sme tento recept zachovali bezgluténový, musíme vymastenú formu vysypať múkou bez gluténu, napr. pohánkovou.
foto: Dr. Oetker