Náročnosť: stredne náročné
Čas prípravy: asi 40 minút
Čas chladnutia: asi 3 hodiny
Vystačí na: asi 12 porcií
Prísady:
Na korpus:
200 g čokoládových sušienok bez náplne
100 g rozpusteného masla
Na náplň:
250 g mascarpone
500 g polotučného tvarohu
2 PL tekutého medu
2 zarovnané KL mletej škorice
75 g práškového cukru
1 balíček Trstinového cukru s mletým vanilkovým strukom Dr. Oetker
1 balíček Želatínového stužovača Dr. Oetker
100 ml vody
250 ml smotany na šľahanie
Na ozdobenie:
filetky z 2 pomarančov
1 zrelá hruška (olúpaná a nakrájaná na tenké plátky)
1 balíček Tortového želé číreho Dr. Oetker
250 ml pomarančového džúsu
1 zarovnaná PL cukru
Ešte potrebujeme:
tortovú formu (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
Príprava:
Na prípravu korpusu pomocou váľka rozdrvíme sušienky a vložíme ich do misy. Pridáme maslo a ručne prepracujeme. Okraj tortovej formy položíme na podnos, nasypeme hmotu a lyžicou ju rovnomerne pritlačíme. Odložíme do chladničky.
Na prípravu náplne v mise vyšľaháme mascarpone s tvarohom, medom, škoricou, cukrom a trstinovým cukrom elektrickým ručným šľahačom nastaveným na stredný stupeň dohladka. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do zmesi. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň dotuha a opatrne ju vmiešame do zmesi. Náplň nanesieme na korpus a uhladíme. Odložíme asi na hodinu do chladničky.
Na ozdobenie povrch torty obložíme filetkami pomaranča a plátkami hrušiek. Tortové želé pripravíme s džúsom a cukrom podľa návodu na obale a opatrne nalejeme na ovocie. Odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
Filetovanie citrusov: Ostrým nožom orežeme po celom obvode kôru až na dužinu. Mesiačiky pomaranča (filetky) vykrajujeme tak, aby sme získali čistú dužinu.
foto: Dr. Oetker