Site icon WomanMan

Pochutnajte si počas Veľkej noci na Foie gras créme brulé – nátierke z husacej/kačacej pečene ala créme brulé, ktorú pripravil foodbloger Juraj

Muž v kuchyni, foodbloger Juraj pripravil v spolupráci s Karpatským KB špeciálnu  francúzsku variáciu veľkonočnej kuchyne. Seriál receptov s Karpatským KB  v pánskom podaní  (viac ako 60 rôznych inšpiratívnych receptov nájdete na www.karpatskebrandy.sk) je dôkazom toho, že poctivé menu, varenie ale aj pečenie si môžu vziať na starosť aj páni. Na zaujímavom spojení chutí si však rozhodne pochutí celá rodina. Vyskúšajte s nami netradičné varenie a pečenie!

Foie gras créme brulé

Potrebujeme:

Postup:

Foie gras – čiže husaciu/kačaciu pečienku nakrájanú na kocky prelejeme zohriatou smotanou a spolu so žĺtkami a Karpatským KB rozmixujeme ručným mixérom. Dochutíme soľou a korením.

Nalejeme do 200 ml zapekacích misiek a dáme piecť v plechu s vodou tak, aby zapekacie misky boli do 2/3 ponorené vo vode, pečieme asi 45 minút pri teplote 130 stupňov.

Priebežne kontrolujeme teplotu pokrmu v miske teplomerom – mala by byť 82 stupňov.

Po dopečení necháme nátierku vychladnúť, posypeme ju cukrom a flambovacou pištoľou cukor skaramelizujeme.

Ozdobíme nakrájanou cibuľkou, pažítkou alebo bylinkami a podávame s bagetou. 

Dobrú chuť vám praje Karpatské KB a Juraj Praženka. Klasické Karpatské KB, ale aj variácie Hruška či Škorica-Klinček nájdete aj na www.najnapoje.sk

Pripravil: Juraj Praženka 

Exit mobile version