Špecialista na pečenie Dr. Oetker prináša nové nápady pre všetky gazdinky v kuchyni. Príprava koláčov, sladkých jedál a dezertov podlieha najnovším trendom a v súčasnosti svetom hýbe farebnosť a veselosť. Aktuálne novinky Dr. Oetker zahŕňajú krehkú tortu s originálnym príbehom Pavlova torta a nové atraktívne zdobenie v praktickej dózičke s jedinečným ružovo-bielym sfarbením Dekor mix ružový. S týmito novinkami privítate jar v kuchyni s celou rodinkou. Všetko v duchu filozofie: „Kvalita je najlepší recept“.
Krehká torta s originálnym príbehom
Dr. Oetker k nám prináša svetovú špecialitu, zmes na pečenie Pavlovu tortu, s ktorou máte istotu, že sa vždy podarí. Ale aký príbeh sa skrýva za jej vznikom? Táto krehká torta je pomenovaná po slávnej baleríne Anne Pavlovej, ktorá v rokoch 1926 a 1929 navštívila krajiny Nový Zéland a Austráliu. Šéfkuchár hotela Wellington, v ktorom bola v roku 1926 ubytovaná, bol nadšený z jej baletnej sukne. Inšpiroval sa jej nariasenou sukňou a pripravil krehkú tortu zo šľahaných bielkov ozdobenú šľahačkou a čerstvým ovocím. Jedinečná chuťou a krásna na pohľad, tak vznikla Pavlova torta.
Pavlova torta sa vyznačuje pomalým pečením, tzv. sušením, vďaka ktorému získava krehký a rozpraskaný povrch, ale mäkké a vláčne vnútro. Príprava tejto jedinečnej novinky je veľmi rýchla a jednoduchá. Balenie obsahuje dve vrecká, v ktorých sa nachádza zmes na krehký bezé korpus a zmes na malinový krém. Pavlovu tortu si môžete vytvoriť vo viacerých variáciách, a to ako Mini tortičky Pavlova, pusinky, venčeky, laskonky alebo narodeninové torty. Fantázii sa medze nekladú.
Odporúčaná maloobchodná cena Pavlova torta 420 g: 2,99€ – 3,35€
Nové atraktívne zdobenie na pečenie v ružovej farbe
Kreativite pri zdobení sa medze nekladú, a preto Dr. Oetker prináša ďalšiu atraktívnu novinku na trhu, originálny mix zdobenia, Dekor mix ružový. Jedinečné ružovo-biele perleťové zdobenie dodá vášmu pečeniu veselý vzhľad s nádychom jari. Pestrý mix rôznych tvarov stačí nasypať na čokoládovú polevu, zmrzlinu alebo šľahačku, a váš koláč sa premení na umelecké dielo. Vďaka praktickému baleniu v plastovej dózičke s dávkovacou mriežkou sa stane pohodlným a zábavným zdobením i pre vaše deti. S radosťou vám budú pomáhať v kuchyni.
Odporúčaná maloobchodná cena Dekor mix ružový 50 g: 1,59€ – 1,75€
Upečte si s nami: Dvojitá Pavlova
Náročnosť: jednoduché
Čas prípravy: asi 25 minút
Celkový čas prípravy: 115 minút
Vystačí na: asi 12 porcií
Prísady:
Na korpus:
- 1 balenie Pavlova torty Dr. Oetker
- 150 ml vody
Na krém:
- malinový krém (súčasť balenia)
- 400 – 500 ml smotany na šľahanie
- 500 g ovocia (maliny, čučoriedky, černice, jahody)
- niekoľko lístkov mäty
Okrem toho potrebujeme:
- elektrický ručný šľahač
- plech na pečenie
Príprava:
- Na prípravu korpusu v mise dôkladne vyšľaháme zmes s vodou elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Cesto rozdelíme na polovice a z každej polovice vytvarujeme na plechu vyloženom papierom na pečenie okrúhly korpus. Vložíme do rúry predhriatej na 150 °C, teplotu ihneď znížime na 110 °C a sušíme.
Elektrická rúra: 110 °C
Teplovzdušná rúra: 90 °C
Plynová rúra: stupeň 1
Čas sušenia: asi 90 minút
- Rúru vypneme a korpusy necháme v uzavretej rúre vychladnúť.
- Na ozdobenie vyšľaháme krém so smotanou elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Polovicu krému nanesieme na prvý korpus a ozdobíme polovicou ovocia. Druhý korpus opatrne položíme na krém a ovocie a nanesieme naň zvyšnú časť krému a ovocia. Prikrášlime lístkami mäty.
Krátky opis: Pavlova torta Dr. Oetker ponúka inšpiratívne a naozaj atraktívne recepty. Krehké snehové cesto lahodne prepojené pikantným malinovým krémom v originálnom prevedení.
foto: Dr. Oetker