Site icon WomanMan

Vo dvojici a s vášňou pre dobré jedlo

Ak túžite po vizuálne krásnej kuchárskej knihe plnej famóznych receptov, siahnite po novinke z Ikaru Coolinári v kuchyni od známych foodblogerov Michaely a Kamila Tomčofčíkovcov.

Manželský pár s vášňou pre dobré jedlo

Coolinári  je pomenovanie obľúbenej kuchárskej a súčasne manželskej dvojice – Michaely a Kamila Tomčofčíkovcov. Ľudia, ktorých baví všetko, čo súvisí s dobrou kuchyňou a varením. Pritom vôbec nemusí ísť o profesionálov. Stačí, ak majú v sebe vášeň pre dobré jedlo a urobia všetko preto, aby to tak bolo. (Miška vyštudovala etnológiu, je múzejná pedagogička a tiež cukrárka.  Kamil je  vyštudovaný marketér, fanúšik Formuly 1, prekvapkávanej kávy, mora a Grécka.)  

V ich prvej kuchárskej knihe Coolinári v kuchyni nájdete viac ako 111 výborných receptov, ktoré ocenili odborníci a ktoré tento manželský pár zdokonalil láskou k vareniu, pečeniu a písaním o svojich receptoch na foodblogu coolinari.sk. Obaja dokazujú, že ich práca je zároveň ich najväčšou záľubou. Sú nesmierne aktívni na sociálnych sieťach a ich blogy, či instagramový profil inšpirujú tisíce milovníkov dobrého jedla. Vďaka ich kuchárskej knihe ich môžete mať teraz aj  doma. 


Inšpirujúca kniha so skvelými receptami

Ide o výnimočnú, estetickú kuchársku knihu. Podľa jej receptov môžete uvariť chutné tradičné i netradičné polievky, predjedlá, šaláty, cestoviny, hlavné jedlá a tiež obľúbené sladké i slané pochúťky nielen zo slovenskej kuchyne, ale aj zo stredomoria či celej Európy. Napríklad originálne talianske, grécke, francúzske či tradičné slovenské jedlá, dokonca i špeciality regionálnej kuchyne ako sú džatky, zemiakovo-bryndzové pirohy, buchty na pare či fašiangové šišky. Coolinári o svojich receptoch hovoria: „Snažíme sa variť jednoducho, ale hlavne chutne, presne tak, ako znie motto nášho blogu. Neznamená to však, že na našej stránke nenájdete aj komplikovanejšie recepty. Ale, čo je vlastne komplikované, keď idete krok po kroku? Budeme radi, keď u nás nájdete inšpiráciu na raňajky, obed, či večeru. Našim cieľom nie je poučovať alebo hrať sa na šéfkuchárov. Chceme len ukázať, že variť môže každý. Každý, kto sa nebojí vziať do ruky recept a hlavne varešku. Všetko, čo potrebujete, je len chuť a trochu času.“

Autori knihy svojimi skúsenosťami a nákazlivým nadšením iste privedú k vareniu aj tých, ktorí si myslia, že variť nedokážu. Každý prehľadne napísaný recept je doplnený informáciami o počte porcií, o celkovom čase prípravy a zhotovenia jedla. Neraz pridajú aj zaujímavosti o pôvode konkrétneho jedla. Ich výtvory môžete vidieť na vkusne naaranžovaných autentických fotografiách. Na „ochutnávku“ sme z knihy pre vás vybrali nevšednú Rybaciu polievku s morskými plodmi, Raňajkové vafle inšpirované klasickými belgickými vaflami a sviatočnú Snehovú tortu.

Pripravila: Lucia Čarná, Ikar

Exit mobile version