Site icon WomanMan

Zamatovo nadýchané Red Velvet cupcakes

Náročnosť: jednoduchá príprava
Čas prípravy: asi 30 minút
Čas pečenia: asi 20 minút
Vystačí na: asi 12 porcií

Prísady:

Na cesto:
1 balenie Red Velvet torty Dr. Oetker
125 g zmäknutého masla
2 vajcia
Na náplň:
400 ml smotany na šľahanie
250 g mascarpone
Farbu gélovú potravinársku červenú Dr. Oetker
Ešte potrebujeme:
formu na muffiny
12 papierových košíčkov na muffiny
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou špičkou

Príprava:

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme zmes na cesto s maslom a vajcami elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupni dohladka. Cesto pomocou lyžice rozdelíme do košíčkov umiestnených vo forme na muffiny. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3

Čas pečenia: asi 20 minút

Muffiny necháme vychladnúť. Potom ich raz pozdĺžne prekrojíme a vzniknutú čiapočku odložíme.
Na prípravu náplne vyšľaháme zmes na náplň so smotanou a mascarpone. Pokvapkáme červenou farbou, ale nemiešame, aby nám vzniklo mramorovanie. Náplň vložíme do cukrárskeho vrecka. Polovicou náplne ozdobíme spodnú časť muffinov, priklopíme čiapočkou a dozdobíme aj povrch muffinov.

TIP: Pre ešte výraznejší zimný vzhľad môžeme cupcakes posypať Snehovými vločkami Dr. Oetker a Zdobením bielym Dr. Oetker.

foto: Dr. Oetker

Exit mobile version