Na teploty pod nulou dozrieme! Máme recept, ktorý zahreje a zasýti. Pokiaľ aj vy milujete husté jogurty a polievky, musíte jednoznačne ochutnať. Toto je recept stvorený pre vás.
Čas prípravy: 25 minút
Počet porcií: 4 porcie
Budeme potrebovať:
2 zemiaky
2 ks mrkvy
2 ks petržlenu
2 ks cibuľe
1 zeler
5 g tymiánu
3 paradajky
20 g pretlaku
10ks ružičkového kelu
60 g slaniny
1,5 l zeleninového vývaru
10 g bazalky
300 g cestovín farfalle
Olivový olej
60 g Gazdovského bieleho jogurtu od Hollandie
Postup prípravy:
Na olivovom oleji opražíme slaninu, ďalej očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu.
Potom pridáme cibuľu a tymian a tiež opražíme.
Pridáme pretlak a poriadne opečieme a premiešame so zeleninou.
Zmes zalejeme vývarom a pridáme paradajky a ružičkový kel.
Vedľa si uvaríme cestoviny a zemiaky, ktoré potom tiež pridáme do polievky.
Nakoniec pridáme nakrájanú bazalku.
Podávame s kopčekom Gazdovského bieleho jogurtu.
Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR.
Tipy na ďalšie recepty nájdete na http://www.instagram.com/hollandiask/
foto: Hollandia