Ani v lete vás nenecháme bez inšpirácie. Tentokrát sme využili krásne počasie a rozpálili gril. Vzniklo z toho niekoľko výborných jedál a tu je prvé z nich – grilovaná panenka.
Čas prípravy: 30 minút
Počet porcií: 2
Budeme potrebovať:
200 g bravčovej panenky
4 plátky parmskej šunky
2 polievkové lyžice olivového oleja
2 polievkové lyžice sójovej omáčky
400 g zemiakov
2 ks jarnej cibuľky
30 g červenej cibule
4 polievkové lyžice bieleho Gazdovského jogurtu od Hollandie
2 vajcia
2 ks nakladaných uhoriek
Horčicu
Cesnak
Soľ
Čierne korenie
Citrónovú šťavu
Tymián
Rozmarín
Chilli
Postup prípravy
- Najprv panenku rozdelíme na porcie a na 3 hodiny naložíme do marinády z oleja, chilli, sójovej omáčky, rozmarínu a tymiánu.
- Uvaríme zemiaky v šupke do mäkka, potom olúpeme a nakrájame na kolieska.
- Nasekáme si jarnú cibuľku, červenú cibuľu a nakladané uhorky na kolieska. Uvaríme vajce na tvrdo a nakrájame na kocky. Všetko zmiešame so zemiakmi a prelisovaným cesnakom.
- Na dip do šalátu budeme potrebovať biely jogurt Hollandia, horčicu, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie. Všetko spolu zmiešame a vmiešame do pripraveného šalátu.
- Naložené mäso vyberieme z marinády, osušíme, obalíme šunkou a zabalíme do fresh fólie.
- Mäso dáme variť do pary. Potom vyberieme z fólie a opečieme na panvici.
- Servírujeme so šalátom, ktorý sa môže podávať studený aj teplý.
Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR. Tipy na ďalšie recepty nájdete na www.instagram.com/hollandiask/
foto: Hollandia