Grilovaná panenka s ľahkým zemiakovým šalátom

0
3931

Ani v lete vás nenecháme bez inšpirácie. Tentokrát sme využili krásne počasie a rozpálili gril. Vzniklo z toho niekoľko výborných jedál a tu je prvé z nich – grilovaná panenka.

Čas prípravy: 30 minút

Počet porcií: 2

Budeme potrebovať:

200 g bravčovej panenky

4 plátky parmskej šunky

2 polievkové lyžice olivového oleja

2 polievkové lyžice sójovej omáčky

400 g zemiakov

2 ks jarnej cibuľky

30 g červenej cibule

4 polievkové lyžice bieleho Gazdovského jogurtu od Hollandie

2 vajcia

2 ks nakladaných uhoriek

Horčicu

Cesnak

Soľ

Čierne korenie

Citrónovú šťavu

Tymián

Rozmarín

Chilli

Postup prípravy

  1. Najprv panenku rozdelíme na porcie a na 3 hodiny naložíme do marinády z oleja, chilli, sójovej omáčky, rozmarínu a tymiánu. 
  2. Uvaríme zemiaky v šupke do mäkka, potom olúpeme a nakrájame na kolieska. 
  3. Nasekáme si jarnú cibuľku, červenú cibuľu a nakladané uhorky na kolieska. Uvaríme vajce na tvrdo a nakrájame na kocky. Všetko zmiešame so zemiakmi a prelisovaným cesnakom. 
  4. Na dip do šalátu budeme potrebovať biely jogurt Hollandia, horčicu, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie. Všetko spolu zmiešame a vmiešame do pripraveného šalátu.
  5. Naložené mäso vyberieme z marinády, osušíme, obalíme šunkou a zabalíme do fresh fólie. 
  6. Mäso dáme variť do pary. Potom vyberieme z fólie a opečieme na panvici. 
  7. Servírujeme so šalátom, ktorý sa môže podávať studený aj teplý.

Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR. Tipy na ďalšie recepty nájdete na www.instagram.com/hollandiask/

foto: Hollandia

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu