Milujete jahody tak ako my? Vítajte v klube. S týmto receptom nemusíte ani rozpáliť rúru. Dnes si postačíme aj bez nej.
Čas prípravy: 40 minút
Počet porcií: 4
Budeme potrebovať:
Korpus
130 g maslových sušienok
50 g masla
Jogurtová náplň
250 g mäkkého tvarohu
250 g gazdovského bieleho jogurtu od Hollandie
1 lyžička vanilkového extraktu
70 g múčkového cukru
15 g práškovej želatíny
50 ml vlažnej vody
Jahodový krém
450 g čerstvých jahôd
150 g gazdovského bieleho jogurtu od Hollandie
20 g práškovej želatíny
5 lyžíc múčkového cukru
1 lyžica citrónovej šťavy
60 ml vlažnej vody
Postup prípravy
- Začíname sušienkovým základom. Necháme roztopiť maslo a na jemno namelieme sušienky. Obe ingrediencie zmiešame v miske.
- Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie, na ktorý položíme sušienkový základ. Lyžicou vyhladíme a necháme 30 minút stuhnúť v chladničke.
- Medzitým si pripravíme jogurtovú náplň. V miske zmiešame želatínu s 50 ml vlažnej vody. Necháme 10 minút odležať, aby mohla želatína nabobtnať.
- Vyšľaháme tvaroh s jogurtom, cukrom a vanilkovým extraktom do hladka. Do základu postupne po malých dávkach vmiešavame želatínu. Hotový krém natrieme na sušienkový základ. Dáme späť do chladničky vychladiť.
- Pokračujeme jahodovou vrstvou. V miske opäť pripavíme želatínu zmiešaním s vlažnou vodou. Necháme odležať a nabobtnať (cca 10 minút).
- Rozmixujeme jahody a prepasírujeme ich, aby sa zbavili zrniečok. Jahody vyšľaháme s jogurtom, cukrom, citrónovou šťavou a nakoniec po lyžičkách vmiešame želatínu.
- Na vrch torty nalejeme jahodovú zmes a opäť dáme do chladničky stuhnúť. Tortu necháme v chladničke tuhnúť najlepšie cez noc.
Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR.
Tipy na ďalšie recepty nájdete na www.instagram.com/hollandiask/
foto: Hollandia